ГЕОРГИ ЦАНКОВ: НУЖНА Е ГЕНЕРАЛНА ПРОМЯНА В ОТНОШЕНИЕТО НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЪМ ХОРАТА

Кандидатът за Кмет на Община "Родопи" насочва поглед към гражданите и техните проблеми в общинската администрация.

0
760

Във времена на промяна и предизвикателства като никога досега, Георги Цанков, кандидат за кмет на Община „Родопи“ от Местната коалиция „Обединени земеделци“ настоява за революционна промяна в начина, по който общинската администрация функционира и се контролира на всички нива.

Според него, кметът, независимо кой той е, трябва да посещава по една стая на произволен етаж, поне веднъж седмично, без предупреждение. Тази практика, твърди той, ще разкрие много от вътрешните процеси и проблеми в системата.

„Вече 16 години съм в общината, като общински съветник, и имам предимството да познавам администрацията в дълбочина, отдел по отдел, до някъде и човек по човек. Знам, кой къде работи и за какво отговаря. Не само това, но знам и какво е отношението на повечето от служителите към нашите граждани. А това, на което ще държа най-много е общинската администрация да е съставена от хора, които изпитват удоволствие да обслужват клиенти, хора, които обичат да помагат, да решават проблеми, а не обикновени бюрократи, които чакат края на работния ден и числото от месеца за получаване на заплата.“ – заявява убедено кандидатът.

 

„Виждал съм много ситуации и знам, че днес в администрацията работят много хора, които са назначени по чисто партиен принцип. Този вид практики, макар и на различни нива, може да създава конфликт на интереси и напрежение, което в крайна сметка засяга гражданите. Необходима е нова структура на администрацията, но не просто смяна на лица. Аз говоря за нов начин на решаване на проблемите на жителите на Община Родопи и местния бизнес“, коментира Цанков с пълна увереност.

Той счита, че много от обещанията на настоящото ръководство на Община „Родопи“ за опростени процедури и подобрено обслужване на гражданите са останали само на хартия.

„Струва ми се, че изчерпахме запаса от извинения и обяснения, защо нещата не могат да се случат. Аз не го приемам! Вярвам, че всичко е възможно, и аз няма да се откажа, докато не видя администрацията толкова ефективна, колкото хората очакват. Всеки гражданин има право да работи, да произвежда и да инвестира, както смята за добре, а администрацията трябва да му предостави необходимата подкрепа. Това е моята мисия,“ обяви Георги Цанков.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here