ФТС “Жарава” Първенец спечелиха сърцата на публиката на фолклорен фестивал в Белград

0
790

В началото на април се проведе 39-тото издание на един от най-посещаваните международни фолклорни фестивали в Сърбия. Събитието се проведе от 4 до 7 април 2024 година и се организира от културното дружеството „Свети Сава“ в Белград.

В него участие взеха невероятните танцьори от ФТС “ Жарава” село Първенец, две гръцки групи от региона на Халкидики и една от Индонезия.

Българските танцьори бяха посрещнати от г-н Петко Дойков, посланик на Република България в Сърбия. На по чаша кафе те си поговориха за българския фолклор и за хубавото вино, с което е известно Първенец.

За да се полюбуват на изпълненията, фестивалът беше посетен от множество гости, включително от служители на различни дипломатически представителства.

Танцовия състав от село Първенец, с ръководител Йордан Терзиев, представиха българския фолклор с 2 танцови постановки Северняшки женски танц и Тракийски смесен танц.
“Жарава“ завладяха публиката с блестящото си изпълнение, красивите и пъстри костюми и донесоха много настроение на всички.

Те бяха наградени от организаторите със статуетка и грамота за отлично представяне.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here