ФЕСТИВАЛЪТ “ВИНО И ГУРМЕ“ ЗАПОЧВА СЛЕД БРОЕНИ ДНИ С РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ

0
71
Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе на 14 и 15 май 2022 г. в Пловдив.
Осмото издание на фестивала ще Ви изненада с рекорден брой участници, пъстра фестивална програма и феерия от вкусове. Участниците ще бъдат разположени в шестнадесет емблематични къщи – музеи и галерии, заведения и културни средища в Стария град. Резервирайте отсега престоя си под тепетата и запазете датите 14 и 15 май.
За първа година събитието ще се проведе под патронажа на Министерството на туризма. По време на фестивала може да посетите информационния им щанд в Къща „Иван Черноземски“.
По време на събитието може да опитате над 240 вида вина. Дегустацията на вино се осъществява с жетони по 0.75 лв. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалист. Ще ги намерите пред всяка локация, където ще има информационен пункт, от който може да се снабдите с желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти.
Дегустации:
Събота 14 май – от 11:00 до 19:00;
Неделя 15 май – от 11:00 до 18:00.
Локации в които ще са разположени участниците:
Галерия „Джуркови“
Резиденция „Тракарт“
Къща „Бирдас“
Музейна Аптека „Хипократ“
Галерия „Георги Божилов – Слона”
Галерия „Златю Бояджиев”
Експозиция Икони
Етнографски музей
Балабанова къща
Къща „Георгиади”
Къща „Недкович“
Къща „Иван Черноземски”
Ресторант „Алафрангите“
Резиденция „Тракийски стан“
Хотел „Бел Вил“

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и партньори.Събитието се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here