Фестивалът „Традиции и памет“ завладява с красота и ритъм Римския стадион на Филипопол

0
42

Дни след Международния ден на детето и Празника на розата, в навечерието на Еньовден, на 8 и 9 юни 2024, Пловдив ще заискри с пищността на Второто издание на фестивала „Традиции и памет“.

Първото издание посрещна над 350 участника и беше на областно ниво. Те влязоха в надпревара за умения, вдъхновени от автентичния фолклор и традиции. Организаторите още от първото издание привлякоха участници от много селища от територията на област Пловдив като Цалапица, Ситово, Крумово, Рогош, Брестовица, Белащица, Калековец, Дълго поле, Калояново, Лилково, Труд, Ръжево Конаре, Асеновград, Пловдив и други.

Второто издание на едноименния фестивал ще се осъществи на 8 и 9 юни 2024 г. на Римския стадион на Филипопол и е подкрепен от Община Пловдив по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“ – част от Културния календар на града за 2024 г.

Авторитетното жури е в състав: Проф. д-р Светла Калудова-Станилова, гл. ас. д-р Благовеста Калчева и майстор Стоян Маринов

Организаторите споделят, че всеки участник ще получи грамота, а отличените на призовите места – парична награда, диплом и специално изработени за форума купи.

В двата фестивални дни пловдивчани и гостите на града ще имаш възможността да се любуват на красиви носии, пищни танци, красиви ритми и вокални изпълнения от 09:30 до 17:30 ч. на Римски стадион на Филипопол. Входът е свободен!

Генерален спонсор на събитието е Еконт Експрес ООД. Партньори са и Eat&Go, Учебен Център Гавазови, Издателска група Просвета, Медицински Център Етика, Адвокатско сдружение „Бонев, Тодорова, Илчева&Ангелови“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here