Фестивалът “Родопска пЕСЕН 2022“ в Лилково под формата на благотворителен концерт

0
384

Есенният празник на плодородието „Родопска пЕСЕН 2022“ в Лилково ще се проведе на 8 октомври под формата на благотворителен концерт „Лилково и приятели“ – с кауза набиране на средства за ремонт на сградата на читалището.
В тази връзка НЧ „Родопска искра 2020“, с. Лилково кани всеки, който желае да ги подкрепи да се включи с участие в концерта.

Фестивалът включва множество събития насочени към плодородието на земята: творчески работилници, преобразяване и декориране на творческо пространство в духа на настъпващата есен и фолклорна програма.

Ето какво споделят от читалището по повод събитието, което предстои:

“В навечерието на втория рожден ден на НЧ „Родопска искра 2020“ подготвяме благотворителен концерт под надслов „Лилково и приятели: за ремонт на сградата на читалището“.
Целта ни е да вдъхнем нов живот на престъпно забравената през годините сграда на читалището, доведена до пълна разруха – средище на културата в „старо Лилково“ и място, на което са пеели и танцували нашите предци!
Благодарение на доброволния труд на няколко млади хора, дворът на читалището след близо 30 – годишно прекъсване се превърна в място, на което посрещаме лилковци и гости на своите събития: работилници, празници, възстановки на традиции, театрални постановки, че дори и поход с палатков лагер! Програмата ни е завидно богата!
За изминалите 2 години постигнахме много. Работихме здраво, изградихме доверие, спечелихме няколко проекта, а приятелите ни се множат!
За съжаление в Лилково, на 1400 м.н.в, без покрив над главата, без ел. захранване и вода и напълно зависещи от метеорологичните условия се работи ужасно трудно.
Всичко това може да се промени чрез ремонт на сградата, която в момента е напълно неизползваема, а същевременно е единствената съществуваща в селото обществена сграда /разбира се, изключвайки кметството/.
За възстановяването на културната институция са нужни много средства, но на първо време целта е покривът, който е напълно компрометиран.
Повярвайте ни, нужно ни е това артистично пространство за концерти, за изложби, за културни събития, за да продължим да работим, за да възстановим забравени обичаи, за да запазим традициите!
Знаем, че българинът не е с големи възможности, а също и че „културата“ не е приоритетна, но все пак се обръщаме към вас за подкрепа!
Всеки може да подпомогне нашата кауза като си закупи билет за концерта или като направи дарение в полза на читалището.
Билети ще може да купите от понеделник /26 септември/, като дарение на стойност 5 лв.:
* в Коматево, в магазин Дари цветя и подаръци;
* в закусвалнята на Станчо и Роси Сеизови, на Събота пазара;
* в хотел „Росица“, с. Лилково
А това са реквизитите за банков превод:
ПИБ АД
IBAN:BG26FINV91501017553132
BIC:FINVBGSF
Титуляр: НЧ „Родопска искра 2020“
Основание: Дарение

Потвърдили участие в концертна ни програма:
* Ансамбъл „Тракия“
* Наско Терзиев
* Гайдарски състав с ръководител Стефан Янев
* Вокална група „STARS „(СТАРС), с ръководител Мариела Балабосова, към ОУ „Захари Стоянов“
* Нели Инграм, СУ „Любен Каравелов“
* Лия Инграм, СУ „Любен Каравелов“
* Анелия Терзиева, НЧ „Труд 2019“, с. Труд
* Иван Юруков, НЧ „Родопска искра 2020“, с. Лилково
Списъкът не е окончателен!
На всички участници ще бъдат връчени грамоти, а в края на концерта заедно ще духнем свещичките на нашата празнична торта.
Молим, да споделите този пост, за да го видят повече хора!
Очакваме Ви!“

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here