ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ СЛЕДИ АПАРТАМЕНТГЕЙТ В ОЧАКВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ

0
2020

„Има причина да следим внимателно всичко това“, заяви по повод на имотния скандал у нас зам.-шефът на ЕК Франс Тимерманс по повод Апартаментгейт, на среща с българския главен прокурор Сотир Цацаров в Брюксел.

Цацаров информира Тимерманс за резултатите от противодействието на корупцията и организираната престъпност, като го запозна с актуални текущи разследвания, сред които и Апартаментгейт.

„За апартаментите, очевидно придобити на много ниски цени – разбирам, че всички тези случаи се разследват и не е редно да коментираме преди края на разследването, очакваме резултатите“, подчерта зам.-шефът на ЕК. И допълни: „Докъде ще стигнем, ще се разбере в следващите месеци и години!”.

„Служителите на ЕК, които работят с България и Румъния, са наистина много добре осведомени за това, което се случва там. Казах, че отчитаме напредък, но остава още огромна работа за вършене. Да, има проблеми – обсъдихме ги днес, има разследвани служители, подадени са оставки”, подчерта Тимерманс, който е соцкандидатът за премиер на ЕС след евровота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here