Емоционална и зареждаща бе седмицата на четенето в училището в Браниполе

0
455

Емоционална и зареждаща беше седмицата на четенето на учениците от основно училище “Св.св. Кирил и Методий“ в село Браниполе.

Приказни герои дойдоха на гости в класните стаи и донесоха радост за всички ученици.

Наситена с магия беше срещата на децата от ПГ в детска градина „Синчец“ с учениците от четвърти клас, които посетиха детското заведение, четоха приказки на малките патиланци и направиха книгоразделители.

Инициативите за стимулиране и повишаване интереса на децата към книгите продължиха с различни дейности през цялата семица посветена на четенето. Първокласниците и г-жа Ваня Неделчева, посетиха библиотеката в Браниполе и направиха дарение. Много от децата изразиха желание да се запишат и да станат редовни читатели.

В Седмицата на четенето се включиха и 2 а клас и г-н Николай Колев под мотото: “Който чете успява!“

Възпитаниците на “Св.св. Кирил и Методий“ в село Браниполе от 2 б клас, заедно с г- жа Мирослава Петкова, също се включиха с огромен интерес и ентусиазъм в инициативата „Ние четем“. Те прочетоха пред своите съученици любими стихотворения от известни български автори, след което старателно ги записаха и оформиха табло, с което предизвикаха всички ученици да ги прочетат.

И трети клас с г-жа Анета Колева взеха участие в седмицата на четенето. Те създадоха интересни истории и състезания- “ За най-добър разказвач на приказки“ и „Аз пиша красиво“.

В седмицата на четенето шестокласниците пък представиха своите любими автори и герои пред другите ученици. Също така някои от децата размениха своите любими  книги.

Седмокласниците също се включиха в инициативата с творчеството на Иван Вазов. Те представиха презентация с биографични данни, стихотворението „Българският език“ и първа глава от разказа „Една българка“ пред по-малките учиници.

Снимки: Фейсбук- ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ с.Браниполе

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here