ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ДАВА НА СПЕЦ. ПРОКУРАТУРАТА ОРИГИНАЛНИЯ ЗАПИС ПО АФЕРАТА „АЛО, БАНОВ СЪМ“

0
2091

Депутатката от БСП Елена Йончева ще предостави на Специализираната прокуратура оригиналния запис, направен от служител на Министерство на културата, по аферата „Ало, Банов съм“.

Това стана ясно по време на пресконференция, в централата на партията, където водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена Йончева заяви, че „този път Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от разследване“.

В началото на годината Елена Йончева внесе сигнал в Специализираната прокуратура за злоупотреби на Боил Банов, който в качеството му на заместник-министър на културата през 2016 г. е съдействал за опрощаването на близо 700 хил. лв. неустойка на строителна фирма.

Във връзка със становището на прокуратурата, с което се прекратява образуването на досъдебно производство от 12 април тази година, в което се твърди, че оригиналът на записа е унищожен, Елена Йончева каза: „Никога не съм разполагала с оригиналния запис“. Тя уточни, че към момента на внасянето на сигнала, е разполагала с материал, изпратен й на дигитален носител, който представлява копие.

„В момента ние разполагаме с оригиналния запис, направен от служител на Министерство на културата. Записът е направен с този телефон от служител на Министерство на културата“, посочи Йончева. Оригиналът на направения запис ще бъде предоставен още днес на специализираната прокуратурата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here