ЕКВАДОР ПРЕДАЛ АСАНДЖ СРЕЩУ 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА

В ролята на съвременния Юда се явил президента на Еквадор Ленин Морено

0
2017

4,2 милиарда долара ще получи Еквадор от Международният валутен фонд /МВФ/, покрай предаването на приютения от 7 години, в неговото посолство в Лондон, основател на Укилийкс Джулиан Асандж.

И това не са всички пари – още 6 милиарда долара ще бъдат получени във връзка с договора с фонда от Световната банка, чийто шеф се определя от президента на САЩ, и свързаните с нея Банка за развитие на Латинска Америка, Интерамериканската банка за развитие и Латиноамериканския резервен фонд, предаде АФП.

Точно месец преди ареста на журналиста, разкрил престъпленията на военните на САЩ срещу мирни жители в Афганистан и Ирак, незаконните затвори за мъчения на предполагаеми терористи, с доказани множество погрешка отвлечени в тях хора, подслушването и следенето на милиони политици и бизнесмени от цял свят, начело с немския канцлер Ангела Меркел и тогавашния френски президент Оланд,  Международният валутен фонд, чието седалище е във Вашингтон, подписа даването на кредита, а впоследствие е преведен и първият транш от 652 млн. долара.

Явно това е дало сигнал за действие на президента Ленин Морено и неговото правителство по казуса с журналиста, когото отдавна Кито заплашва с изгонване.

Слабата му лична хигиена, колкото и нелепо да звучи, беше изтъкната от правителството на Еквадор като мотив за предаването му на британските, а оттам – на американските власти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here