ЕКО ИНИЦИАТИВА ПОЧИСТИ И ОБНОВИ КЪТ ЗА ОТДИХ КРАЙ ПАРАКЛИС НАД МАРКОВО

"С това продължаваме с инициативите, свързани с възстановяването на забележителните места на село Марково.", публикува Десислава Терзиева, кмет на селото.

0
146

По повод наближаващият християнски празник Атанасовден, жители на село Марково   със съдействието на кметството инициираха почистване на Атанас тепе. Местността се намира над селото и тя е притегателен център за всички любители на еко туризма.

В местността има обособен кът за отдих, както и параклис, именуван „Св. Атанасий“.

 

Идеята на еко инициативата бе да се приведе във вид поляната пред параклиса в навечерието на Атанасовден. Да се почистят падналите дървета, да се сменят керемидите на параклиса, да се поправят масите и пейките.

Във връзка с това Десислава Терзиева, кмет на село Марково, изказа своите благодарности към участниците.

„Уважаеми марковци,

Бих искала да изкажа благодарност от името на кметство Марково и лично от свое име към инициаторите и всички, които се включиха в инициативата за почистването на Атанас тепе в навечерието на Атанасовден.
На 02.01. по инициатива на Георги Куков, Васил Куков, Любо Григоров, Валентин Атанасов, Томас Петров и Станислав Донев предприехме организация за почистването и привеждането във вид на поляната пред параклиса „Св.Атанасий“.
В съботния ден, лошото време не попречи на участниците да изпълнят задачите.
Бе изграден нов оджак, бяха подменени масите и част от пейките, варосан и почистен бе параклиса „Св.Атанасий“, бяха разчистени колоните.
С това продължаваме с инициативите, свързани с възстановяването на забележителните места на село Марково.
Благодаря на всички, които се включиха в инициативата и откликнаха на апела ни във ФБ.
Изказвам благодарности за активността и на общинския съветник Ангел Рахов , служителите на кметство Марково и на Васил Василев, който дари дървения материал за акцията!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here