Една година от смъртта на Митко от Цалапица, майката иска нов следствен експеримент

0
404

 „В сряда също ще има протест, преди делото на Рангел Бизюрев, преди даването на ход на делото срещу него. За годишнината от смъртта на Митко, на 20 юли, ще направим помен, поканили сме негови приятели, който иска да дойде. Още не съм решила какво друго да правя“, каза Атанаска Бакалова.

Майката не е съгласна с държавното обвинение срещу близнаците. Според нея, те трябва да бъдат съдени не за укривателство, а за съучастничество.

„Митко е бил заровен 7 дни. Близнаците са съучастници. Укривател е този, който гледа докато товарят тялото на Митко, той е укривател. Той е видял, знаел е какво се случва и мълчи два месеца след убийството. Викат го на разпит, а той мълчи. А близнакът Валентин им занесъл две лопати и една мотика, и после се върнал за кирка. Затова той е съучастник, той не се е обадил на тел. 112, за да предотврати това. Не сме съгласни с това обвинение за лично укривателство. Те са съучастници в убийството на Митко. Не знам защо са с такива обвинения, те са 100 % съучастници. Митко можеше да е жив сега. Но те не са му дали първа помощ, а са тръгнали да го заравят“, каза Атанаска Бакалова.

Според майката, има много разминавания в показанията и на двамата близнаци с това на Рангел. Тя държи да има нов следствен експеримент, но този път с Рангел Бизюрев. Досега е правен такъв само с близнаците.

„Ние настояваме няколко пъти пред Окръжна прокуратура, но ни беше отказан. Надяваме се съдът да го разпореди. Близнаците прехвърлят всичко на Бизюрев, но те са донесли доброволно и строителни отпадъци, за да сложат отгоре, а той изобщо не ги е карал да го сторят. Има пълно разминаване между показанията“, твърди упорито Атанаска Бакалова.

„Искаме истината и виновниците да си понесат наказанието. Тези хора са опасни. Никой не се е обадил да искат помощ, тръгнали са да го заравят, това си е умишлено убийство“.

Майката на Митко припомни още, че два дни след като вече Митко е бил обявен за издирване, родителите на близнаците също са писали във фейсбук и са се правили на съпричастни. А след това са изтрили профилите си. Те са знаели истината. В действителност, по същото време родителите на близнаците бързо са поръчали паспортите им и са ги завели на почивка на морето.

„Искаме да знаем още кой пръв каза на Рангел, че Митко е говорил нещо, и защо никой не си признава сега, всички мълчат. Рангел е отишъл да го пита дали това е вярно. Но сега никой не иска да посочи кой е този. Ние искаме да разберем“, каза още Атанаска Бакалова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here