ДЖЕБЧИЙКИ ОТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ПРАВЯТ ПО £20 000 НА МЕСЕЦ НА ОСТРОВА

0
2163

Джебчийки от България и Румъния правят по 20 000 британски лири на месец във Великобритания, пише британският таблоид „Сън“, позовавайки се на информация от частни детективи.

Екипите от крадци използват различни техники по оживените търговски улици и магазини при кражбата на пари и ценности.

Всеки екип е от най-много петима души, работят на ротационен принцип четири седмици. Те често атакуват богати японски и арабски туристи.

Една банда е заснета случайно по време на селфи от турист как прибира 400 британски лири от тайландски турист на улица „Оксфорд“ в Лондон.

Частен детектив, който следи действията на този тип престъпления, споделя, че джебчийките дори се конкурират помежду си и имат таблица с представянето си, „нещо подобно като Висшата лига“.

Джебчийките действат на територията на цялата страна. Жените предимно носят българските и румънските си лични карти, но много имат и британски шофьорски книжки, тъй като смятат, че им помагат да влизат обратно на Острова. Работят през деня, в най-заетите часове. Обядват около 13,00 часа в заведенията за бързо хранене McDonald’s.

Обикновено по двама са от Румъния, а по-големите групи са българи.

Жените са от районите на Пловдив, София, Варна и Букурещ. Първите са започнали да пристигат в Лондон около 2007 г., когато бяха облекчени правилата за движение в ЕС за двете държави.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here