През месеца на любовта дните постепенно стават малко по-слънчеви и топли, поне в сравнение със студа в началото на годината. Това е подходящо време за спонтанно уикенд пътешествие до някоя от съседните ни страни. Независимо дали ще изберем да пътуваме с половинката или с голяма компания, винаги е приятно да прекараме добре заслужена почивка с хората, които обичаме. 

Ако все още не сте избрали своята уикенд дестинация, ето нашите две предложения:

Сърбия

Сърбия е сред балканските страни, които привличат туристи със своята култура, история и природа. Страната предлага по нещо за всеки – от оживените улици на Белград, където се преплитат вековни крепости и съвременни заведения, до тихите и китни селца на сръбската провинция, чиито пейзажи ще ви оставят без дъх. Независимо дали предпочитате динамичността на градския живот или спокойствието на планинските селца, Сърбия е сред дестинациите, които обещават незабравимо изживяване за всеки, който иска да се потопи в безспорното ѝ очарование.

Турция 

Турция – връзката между Изтока и Запада, която пленява пътешествениците със смесица от древна история, богата на вкусове кухня и спиращи дъха пейзажи. Истанбул ни дава възможност да се „изгубим“ из многобройните пазари, където ароматът на подправки и звукът на търговски преговори ще ни потопят изцяло в атмосферата на града. А пък Кападокия ни позволява да се издигнем с балон над сюрреалистичните скални образувания, които изглеждат като от приказка. Със своите разнообразни преживявания и кулинарни предложения Турция завладява сърцата на всички, които се докоснат до нея.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here