ДРЕВНИ ИМИГРАНТИ ОТ БРЕГОВЕТЕ КРАЙ ЧЕРНО МОРЕ ОТКРИТИ В ПЕРУ

0
3130

„Един загадъчен народ е живял на брега на Перу преди 2700 и 2000 години, а академичните среди прекарват нищожно малко време в изучаването на тази древна цивилизация“, разказва американският учен Бриен Фьорстер. 

Изследователят твърди, че районът около тихоокеанския бряг на латинската държава е бил населен от хора със светла кожа, сини или зелени очи и рижа коса. „Този народ е живял в областта между 2700 и 2000 година пр.н.е.

Макар че, тези хора са живели в най-сухата част на страната, която получава по-малко от половин сантиметър дъжд на година те са имали много развита за времето си цивилизация. Имали са строга социална йерархия и са били изключително успешни в селското стопанство и риболова, били са много напреднали и по отношение на текстилното производство.

Според автора, последните и подробни ДНК тестове показват, че тяхната родина е била в района на Черно море. Те са емигрирали от родината си и са намерили убежище в днешно Перу, вероятно защото са били преследвани“, написа Бриен Фьорстер в „Отвъд Черно море. Мистериозният народ в Перу“.

Според Фостър най-интригуващата характеристика на тези хора от Паракас е, че те са имали удължени черепи и това е бил признак за принадлежност към висшата класа. „Те са родени с удължени черепи, а краниалната деформация на черепите на техните бебета се извършва по-късно, поради генетично смесване с местното население“, посочи още ученият.

Според автора на книгата научните среди или са пренебрегвали или потискали тази информация и затова се е наложило да бъда представена по този начин.

Ако тази статията Ви харесва, подкрепете ни във Facebook и я споделете с приятели!

Предишна статияХИЛЯДИ БЪДЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ С ОРЯЗАНИ ПЕНСИИ
Следваща статияВ ДЕЙСТВИЕ! СМЕТНАТА ПАЛАТА ПОГНА ПАРТИИТЕ
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here