ДПС Е ПРОТИВ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА КАТО МИНИСТЪР, ИСКА ОСТАВКАТА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО

2
2076

ДПС е против Десислава Танева като министър на земеделието и иска оставката на цялото правителство, стана ясно след персоналната промяна в състава на Министерския съвет, гласувана от парламента.

Въпреки смяната на земеделския министър, ситуацията и моделът си остават същите, обясни депутатът от ДПС Халил Летифов.

В кулоарите на парламента Летифов обясни пред медиите защо петима депутати от ДПС са били против оставката на Порожанов и избирането на Танева. Парламентът гласува рокадата заедно.

Летифов посочи, че ако гласуването е било поотделно, то от ДПС щяха да гласуват за оставката на Порожанов и против избирането на Десислава Танева за министър.

За ДПС това правителство трябва да си ходи.

„Това е мнозинство на националисти и популисти. Тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, ние за това гласуваме против правителството и против това решение. Но ако бяха отделно, щяхме да сме „за“ оставката и „против“ новия министър“, обясни Летифов. Той посочи, че въпреки смяната, ситуацията и модела си остават същите.

От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. И две години сме свидетели на тези популизми и национализми“, каза още Летифов.

По думите му, БСП също е част от модела на национализма и популизма. Той призова Нинова да каже защо поведението на социалистите е такова, защо залитат по национализма и популизма, изчерпали ли са управленската си програма и предложенията за алтернатива. Те са част от този модел, заключи депутатът от ДПС.

2 КОМЕНТАРА

  1. Бойко е много зависим човек. Зависим е от ДПС, зависим е от ТИМ, от СИК, зависим и от генералите, от Пеевски, от Юнкер, от баба Меркел, от американците, от руснаците и от още един файтон хора и обстоятелства. Дал си е г*за под наем и сега се върти като цветарка на всички посоки и се чуди какво да прави.

  2. Не само ДПС! Всеки нормален българин, всеки честен български земеделец е против тази ТИМаджийска подлога. На Байко Борисов всичките му назначения са такива – на прости и елементарни хора. Всъщност ГЕРБ свали нивото на политическата култура до такава степен, че скоро свестни политици няма да видим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here