ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ – УРЕДИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И СПОРТ

0
2920
Веселина Ботева, Георги Титюков, Елена Кристияно и Миглена Трайкова връчиха дарението за възрастните хора

Жизнено необходими уреди за спорт и рехабилитация дариха днес на Дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов”, в Пловдив, председателят на фондация „Сан Марко – М” г-жа Миглена Трайкова и бизнес дамата Елена Кристиано.

Благородния жест бе извълшен в присъствието на представителите на местната власт  зам.-кмета на Пловдив, с ресор  „Спорт, младежки дейности и социална политика“, Георги Титюков и г-жа Веселина Ботева – Директор на дирекция „Социална политика”.

Двете дами дарителки са решили да се отзоват на нуждите на възрастните хора, настанени в дома, тъй като спортните уреди в стаята за рехабилитации са изключително остарели и амортизирани. Предишните уредите са били дарени от Католическата църква преди 20 години, а липсата на финансови средства от години спъвала подмяната им.

„Много от настанените в дома възрастни хора са тежко болни, с аневризми и травми след прекарани тежки инсулти. За тях е от изключителна важност да бъдат рехабилитирани и то ежедневно”, споделят искрените си мотиви за благородния жест двете дами.

Ръководството на дома не е успяло през миналата година да отдели средства за закупуване на нови спортни уреди. Тази година финансовите възможности отново са били ограничени. Затова Миглена Трайкова и Елена Кристиано са решили да се отзоват и да закупят за нуждите на тежко болните възрастни хора чисто нови и в гаранция: гирички, няколко вида медицински топки, комбинирана пътека за раздвижване на ръце и крака.

Дарението се осъществява изцяло с лични средства на двете благодетелки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here