ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ЗИМНИНА.ПЪРВА СПИРКА- БОРСАТА В ПЪРВЕНЕЦ

Килограм домати- 60 стотинки

0
288

Стотици автомобили се отправиха към борсата в Първенец за последния уикенд, който е удобен за приготвяне на традиционната зимнина. Опашката от коли пред входа на тържището е над 200 метра. Постоянно влизат камиони, бусове и коли, пише marica.bg

Трафикът на излизане от Коматево е много натоварен. Голяма част от тръгналите за евтин зеленчук спират пред малките търговци, които са на пътя преди входа на самата борса и продават на цени на дребно.

Спирането при тях прави движението още по-трудно.

В самото тържище от ранни зори влизат десетки коли и мястото ври и кипи. Няма и педя място за паркиране, пише още медиата.

Есенното изобилие от зеленчуци и плодове е пълно.

Най- много се купуват домати за буркани, чушки, моркови и зеле. Много жители на Пловдив и околността взимат и обикновен домат, защото и той става за консервиране. Най-евтиният малък обикновен домат е по 60 стотинки за килограм.

 

Зелената капия е 1 лев за първо качество, а червената 1,40 лева. Магданозът на 10 връзки е 2,50 лева. Морковите обикновено се продават в найлонови торби от по 5 килограма. Средната цена е 60-70 стотинки.

Борсата е пълна с десертно грозде. Първо качество е 1,20 лева. Средни по големина ябълки се търгуват по 80 стотинки, като условието е да се вземат поне 20 килограма. Има и късен сорт по-дребни праскови, чиято цена е 1,10 – 1,20 лева за килограм.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here