ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ- ШЕФ НА COVID ОТДЕЛЕНИЕ

Един от най-големите критици на мерките сам е пожелал да излезе на първа линия в борбата със заразата.

0
453

COVID-отделението в Инфекциозна болница в София вече има нов шеф. Това е доц. Атанас Мангъров, пише nova.bg

От началото на пандемията той е един от най-големите критици на носенето на маски и ограничителните мерки. Сега сам е изявил желание да се включи сред медиците на първа линия.

Новината обяви здравният министър Костадин Ангелов, който направи проверка за организацията на работата в отделението, където се намира и координационният център за спешните случаи. По време на срещата им в Инфекциозна болница двамата се разминаха във вижданията си за това как трябва да се провежда лечението на болните.

„Проведох разговор с доц. Мангъров още вчера и лично съм го помолил активно да се включи в битката с коронавируса. Той пое този ангажимент и има заповед от вчера за началник в клиниката, в която се лекуват всички пациенти с коронавирус в тази болница. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и носенето на предпазни средства”, заяви проф.д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването.

Доц. Мангъров обеща да сложи маската си, въпреки многократни признания, че не я носи дори в градския транспорт и има една еднократна, която използва от месеци.

„Аз ще спазвам всички правила, които са наложени там, но ще се опитам отвътре малко по малко да ги променя”, каза той.

А това, което иска да промени инфекционистът, отново засяга предпазните средства.

„Всички тези мерки със забулвания са в значителна степен безсмислени. Да не ходят със скафандари, само трябва да си мият ръцете, да носят тези изолационни престилки и нищо повече. Това не е особено опасна инфекция”, твърди доцентът.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here