Доброволци от БЧК изнесоха урок по първа помощ на децата от Крумово

0
90
Всяка година на 8 май отбелязваме Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. На този ден преди 195 години е роден основоположникът на червенокръсткото движени Анри Дюнан. Днес 192 национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец изповядват неговите идеи за хуманност, солидарност, взаимопомощ.
По този повод доброволците на Български младежки Червен кръст – Пловдив посетиха Народно читалище “Наука 1919 г.” – с.Крумово, където изнесоха кратък урок по първа помощ по програма „Хелфи“.
Прекрасните Христина, Радмила и Мариета с помощта на духчето Хелфи, помогнага на малчуганите да научат малко повече за Българския Червен кръст.
Българският Червен кръст вече 145 години изпълнява своя хуманитарен мандат и своята спомагателна роля в помощ на държавата, закриля и подпомага уязвими групи граждани, като опазва тяхното достойнство.
Денят е е изключително подходящ да изразим признателност към хилядите отдадени на каузата доброволци, на стотиците членове и служители на Българския Червен кръст и всички, които вярват в силата на солидарността, благородството и милосърдието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here