ДО 300 ЛВ. ГЛОБА И ГОДИНА БЕЗ НОМЕРА, АКО ДАДЕМ КОЛАТА НА НЯКОЙ БЕЗ КНИЖКА

0
2195
В рамките на започналите полицейски акции ще се санкционира и за неправилно пресичане

От началото на април полицията започна засилени проверки по всички пътища, съобщи Илия Георгиев, инспектор от Пътна полиция. Причината е, че само за няколко дни през април са загинали 12 души, предаде БГНЕС.

Акцент в проверката ще бъде наблюдението на мотоциклетистите и дали носят каски. Ще се обръща внимание на регистрационните табели. Шофьорите на автомобили ще се следят дали са поставили колани или шофират пияни.

Глобата за нарушителите без колан е 50 лева и отнемане на 6 контролни точки. За несложена каска от страна на водача глобата е 60 лева, за пътника – 50 лв.

це“Искам да поставя акнт, че водачът носи отговорност за поставянето на предпазния колан на пътниците, както и правилното превозване на деца в специалните столчета“, предупреди Георгиев.

Отговорност носят и собствениците на МПС-та, които предоставят колите си на лица без шофьорска книжка. За миналата година са засечени над 20 000 случая. Глобата за неправомерно предоставяне на автомобил е от 100 до 300 лева като се предвижда и прекратяване на регистрацията за срок от 6 месеца до 1 година.

Пешеходците също ще бъдат следени и глобявани за неправилно пресичане.

Предишна статияГРИЖАТА ЗА ВНУЦИ УДЪЛЖАВА ЖИВОТА
Следваща статияВНИМАНИЕ! ИЗМАМНИЦИ СЪБИРАТ ПАРИ ЗА „НОТР ДАМ“
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here