ДНЕС Е ПРАЗНИК – ЧЕСТВАМЕ СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА КОТКИТЕ

0
2714

Международният ден на котките – това е цели 24 часа признание и почитане на един от най-старите и обичани домашни любимци на човечеството. 

За пръв път празникът на четириногият домашен любимец започва да се отбелязва през 2002 година, като началото е поставено от Международния фонд за хуманно отношение към животните. Докато в повечето страни този неофициален празник се чества на 8 август, то в Русия празнуват Национален ден на котките на 1 март, а САЩ отбелязват както Международния ден на котките, така и собствения си Национален ден на котките на 29 октомври.

Международният ден на котките /International Cat Day/ е ден за повишаване на осведомеността по отношение на нашите котешки приятели, както и да научим за начините, по които можем да им помогнем и да ги защитим.

През вековете, котките са преминали през много добри и лоши периоди. Били са им приписвани всевъзможни качества, наричани с всякакви имена и епитети.

В древен Египет са били почитани като богове. През Средновековието, котките с неподходящи имена са били смятани за демони. Плъховете са сложили решително край на тази идея. В някои култури се смята, че черната котка носи лош късмет. В други се е смятало, че котките, които мият очите си, предричат лошо време или канят гости.

Собствениците на котки обаче знаят, че те са нежни, любящи и любопитни животни. Смятани за много независими, защото за разлика от кучетата, могат сами да се грижат за себе си. За щастие, са избрали да бъдат с нас. Каквото и да твърдим за котките, каквито и качества да им приписваме, те са любими наши приятели.

Така че, прегърнете днес домашния си любимец и го гушкайте като на празник.

И не забравяйте – днес вашият мъркащ приятел има празник – почерпете го с нещо вкусно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here