ДНЕС БРЕСТНИК ПОСРЕЩА ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА „ЗЛАТНА ЯБЪЛКА“

В храма на селото ще се отслужи тържествена литургия.

0
848

Днес храмът „Св. Николай Чудотворец“ в родопското село Брестник ще посрещне Чудотворната икона „Златна ябълка“.

Събитието е по инициатива на кмета на селото- Атанас Шопов, като ще бъде отслужена тържествена литургия от Негово високо преосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

На Богородица са приписвани много чудеса – като покровителка и пазителка на дома и семейството, молитвата към нея, преспиването в неин храм, лекувало от безплодие, женски болести. Деца се изцерявали, тежки телесни и душевни болести минавали като по чудо. Особено силна е почитта към иконите й, на които са приписвани тези изцерителни чудеса.

В България има още три чудотворни икони на Богородица, пазени в едни от най-големите ни манастири. Това са иконите Богородица Одигитрия в Рилския манастир, Богородица Влахернска в Бачковския манастир и Богородица Триеручица в Троянския манастир. Случвало се е трите да се съберат и да обиколят някои градове за благослов и изцеление, като това е рядко и безценно събитие за вярващите.

Литургията ще започне в 18:30 часа в храма „Св. Николай Чудотворец“ и на нея са поканени жителите на село Брестник, както и всички миряни, желаещи да се включат в поклонението.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here