ДЕТРОНИРАХА ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА

Според Атака с преврата се бламира споразумението между ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ВМРО" за управлението на страната

0
1816

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров от вчера не е председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Решението е взето на заседание на парламентарната група във вторник вечерта, на което не са са присъствали депутати от „Атака“ и самият Сидеров, съобщава Дневник.бг.

Групата на малкия партньор в управляващата коалиция ще се управлява от съпредседатели – Валентин Касабов (НФСБ) и Искрен Веселинов (ВМРО). Заместник-председатели вече са Милен Михов (ВМРО) и Борис Ячев (НФСБ). Юлиан Ангелов (ВМРО) и Христиан Митев (НФСБ) ще са секретари.

Решението на парламентарната група е внесено в деловодството на парламента. То беше прочетено от председателя на парламента Цветан Караянчев едва към 10:30.

„Атака“ имат 7 народни представители от 27 в парламентарната група. Според източници от ВМРО лидерът на НФСБ Валери Симеонов е бил против.

Сидеров не е свиквал заседание на групата от месеци. Въпреки това депутатите от НСФБ и ВМРО се събират всеки вторник за да обсъждат седмичната програма на парламента. Традиционно депутатите от „Атака“ не присъстват на тях, тъй като всеки път „имали по-важна работа“.

„И двете други партии имат желание да ме отстранят. Тези неща се решават на коалиционен съвет, те имат мнозинство и няма значение“, заяви Сидеров преди месец по БиТиВи. В края на май стана известно, че ВМРО иска да свали лидера на „Атака“ Волен Сидеров от поста му на председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

Третият коалиционен партньор Валери Симеонов, лидер на НСФБ, преди няколко месеца свали доверието си от Сидеров като председател на парламентарната група. ВМРО тогава потушиха скандала. Сидеров обича да изтъква, че коалицията е факт благодарение на него. „Симеонов много се колебаеше, а Каракачанов трябва да ми е благодарен, че е на този пост и постига такива успехи“, каза той на 5 юни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here