Депутатката Петя Ставрева почина на 47-годишна възраст

0
170

Лидерът на партия „Обединени земеделци“ и депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Петя Ставрева е починала вчера на 47-годишна възраст. Това съобщават на сайта на партията.

Смъртта ѝ е настъпила след кратко боледуване.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик, а след това тя ще бъде погребана в гробищния парк на село Бяга.

Петя Ставрева е родена на 29 април 1977 г. в Пловдив. Висшето си образование завършва в Софийския университет, специалност „Журналистика“, след което завършва магистратура „Политически мениджмънт“ в Нов български университет.

Още от 2001 г. завежда отдел „Връзки с обществеността“ на Земеделския младежки съюз към БЗНС – Народен съюз.

От 2004 г. е председател на областното настоятелство на Земеделския младежки съюз в София-град. През 2006 г. е избрана за член на Постоянното присъствие на БЗНС – Народен съюз, секретар по международните въпроси.

На изборите за Европейски парламент през 2007 г. е избрана за един от първите евродепутати от България. Тогава тя е издигната в листата на ГЕРБ.

До 2009 г. тя е член на Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете в ЕП.

От 2011 г. е избрана за председател на партия „Обединени земеделци“, като на поста тя заменя Анастасия Мозер.

На парламентарните избори на 2 април 2023 г. партията ѝ подписа споразумение с ПП-ДБ за общо явяване на вота, но на последвалите местни избори по-късно същата година „Обединени земеделци“ се явиха с отделна листа.

Петя Ставрева дори подкрепи стария кмет на Пазарджик – Тодор Попов за нов мандат. Парадоксално, но победата на неговия опонент от ПП-ДБ Петър Кулински в града се превърна в причина тя да стане депутат, влизайки на негово място от листата на градските демократи.

На местните избори в София „Обединени земеделци“ станаха мандатоносител на движение „Гражданска инициатива за София“ – група от граждански активисти, които се бореха за място в Столичния общински съвет.

Съболезнователна книга в памет на Петя Ставрева ще бъде отворена в централния офис на партията ѝ в София, на ул. „Иван Денкоглу“ 22 на 7 май, вторник, от 12:00 до 18:00 ч.

Съболезнователната книга ще бъде отворена и по време на поклонението в град Пазарджик, на 8 май.

 

Съболезнования към близките на Петя Ставрева!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here