Дъждът и снегът с опит да се върнат през уикенда

0
150

Ще бъде по-топло. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи по Черноморието, в София около 0°, а максималните между 5° и 10°, на места в южните райони до 12°-13°, в София около 5°.

В Пловдив и областта ще е слънчево, с разкъсана облачност. Максималната температура ще е около 11°, а минималната минус 1°.

Облачността ще е предимно значителна. На места в Южна България ще има валежи, главно от дъжд, в планинските райони от дъжд и сняг, но до вечерта навсякъде ще спрат. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух.

По Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и на места там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще 2-4 бала, като след обяд ще отслабва.

В планините облачността ще е значителна със слаби валежи от сняг, под около 1800 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 3°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here