ДАРЯВАТ СПОРТНИ УРЕДИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА

0
2535

Спортни уреди за рехабилитация ще дарят на Дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов” бизнес дамата Елена Кристиано и Миглена Трайкова, председател на фондация „Сан Марко – М”. Дарението се осъществява изцяло с лични средства на двете благодетелки.

Двете дами са решили да се отзоват на нуждите на възрастните хора, настанени в дома, тъй като спортните уреди в стаята за рехабилитации са остарели и амортизирани. Уредите са били дарени от Католическата църква преди 20 години и оттогава липсата на финансови средства спъва подмяната им.

„Много от настанените в дома възрастни хора са тежко болни, с аневризми и травми след прекарани тежки инсулти. За тях е от изключителна важност да бъдат рехабилитирани и то ежедневно”, споделят двете дами.

Ръководството на дома не е успяло през миналата година да отдели средства за закупуване на нови спортни уреди. Тази година финансовите възможности отново са били ограничени. Затова Елена Кристиано и Миглена Трайкова са решили да се отзоват и да закупят за нуждите на тежко болните възрастни хора чисто нови и в гаранция: гирички, няколко вида медицински топки, комбинирана пътека за раздвижване на ръце и крака.

Дарението ще бъде направено на 06 март от 11 часа в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов” в Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here