ДАНИ КАНАЗИРЕВА ВСТЪПВА В ДЛЪЖНОСТ ДНЕС

0
702

Новият областен управител на Пловдивска област Дани Каназирева встъпва официално в длъжност днес. 

Въпреки че, Каназирева встъпи в длъжност още вчера, официалната церемония по предаването на властта се отложи за днес. Причината за това бе встъпването в длъжност на Здравко Димитров и тържествена сесия на Общинския съвет в Пловдив, както и други първи заседания в областта, през вчерашния ден.

На официалната церемония ще присъстват кметът Здравко Димитров, председателят на общинския съвет Александър Държиков, Знеполският епископ Арсений, служители от областната администрация и гости.

Церемонията започва в 10 часа във фоайето на сградата на областната администрация.

След това Дани Каназирева ще даде първата си пресконференция като областен управител.

Ще припомним, че Дани Каназирева заема мястото, овакантено от Здравко Димитров, който стана кмет на Пловдив, след договорка с ГЕРБ.

Самата тя беше кандидат за кмет, но на изборите на 27 октомври остана трета след Здравко Димитров от ГЕРБ и Славчо Атанасов от НФСБ/ВМРО. Партия “Съюз за Пловдив”, чиито лидер е Каназирева, вкара петима общински съветници в новия Общински съвет на Пловдив.

Каназирева бе избрана за поста на последното заседание на Министерския съвет. Тя встъпва в длъжност, като завари три вицета – Димитър Керин от „Атака”,  Евелина Апостолова и Петър Петров от ГЕРБ. Имената на последните двама са спрягани за постове в Община Пловдив.

Новият областен управител няма правомощията да назначава своите заместници. Това е в правомощията на министър-председателя Бойко Борисов. Ако някой от нейните сегашни заместници бъде освободен, то премиерът трябва да вземе решение кой да бъде назначен на негово място.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here