ДАНИ КАНАЗИРЕВА ВЛЕЗЕ В БИТКАТА ЗА КМЕТ НА ПЛОВДИВ

1
1754

„Mога да ви обещая само да работя за Пловдив, да изградя силен и подготвен екип и да бъда до вас във всеки район. Ще бъде различно!“ – с тези думи се обърна към хората кандидатът за кмет и водач на листата за общински съвет от партия „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева, обявявайки кандидатурата си.

Събитието се състоя в двора на Драматичния театър. Много пловдивчани, сред които бяха и известни експерти от различни сфери, дойдоха да изразят подкрепата си за адв. Каназирева, която влиза в битката за кметския пост в Пловдив.

Каназирева беше представена от известната актриса Ивана Папазова като политик, който съчетава в себе си професионализма, неотстъпчивостта и харизмата на лидер и жената, която успя да обедини свободните и мислещи хора и да създаде собствен политически проект – „Съюз за Пловдив“.

Домакинът на събитието, директорът на театъра Кръстю Кръстев, поздрави Каназирева и й пожела успех.

На дигитален екран беше прожектиран ефектен видеоклип с посланията към пловдивчани от кандидата за кмет на Пловдив и нейния екип.

„Аз мога да ви обещая само да работя за Пловдив. Да изградя силен и подготвен екип. Да бъда близо до вас във всеки район. Искам свободни и мислещи хора да управляват града ни. През всичките тези години показахме, че можем да бъдем алтернатива. Нека направим следващата крачка. Ще бъде различно!“, каза кандидатът за кмет.

Дани Каназирева напомни, че от самото начало в политиката се бори срещу некомпетентността, бездушието и корупцията в управлението.

„Спечелих най-важното – подкрепата и уважението на хиляди пловдивчани. Да, беше трудно, започнах от нулата, създадох прекрасен екип, който днес е не просто алтернатива, а по-важното- моралната  алтернатива в Пловдив. Това са хора с образование и професия, които обичат града си, които не спряха да работят, вярват, никога не сведоха глави и никога не отидоха да молят властта за каквото и да е“, заяви за колегите си кандидатът за кмет.

Каназирева сподели, че от Пловдив може да тръгне различен модел на управление.

„Вярвам, че нашият град може да разбърка политическите схеми, да наруши партийните баланси, да развали комфорта на управляващите. Но само ако проявим смелостта и поемем риска да изберем кмет извън политическото статукво и прекъснем омагьосания кръг на икономически зависимости, в който от години се въртим. Това направиха вече редица европейски градове, към които се стремим“, напомни Дани Каназирева.

С присъщата си критичност, тя анализира досегашното управление – парите в бюджета не стигат, защото отиват към партийните фирми. Посочи, че управляващите ни оставят в наследство счупени тротоари, объркан трафик, мръсен въздух и фалиращи здравни заведения.

„Тези резултати развенчаха най-упорития мит, че било добре кметът да е от управляващата партия. Ето, имахме кмет не само от управляващата партия, но и пръв приятел на доскорошния втори човек в тази партия. Да не би Пловдив да е с подновена канализация и завършен воден цикъл? Да не би да получаваме бързи и качествени ремонти? Да не би да има добре поддържана зелена система? Крайно време е да изхвърлим тази лъжа. Не е важно кметът да е от управляващата партия. Важно е да е подготвен, да е отговорен и да разчита на целия експертен потенциал на Пловдив“, обобщи Каназирева. И твърдо допълни:

„Време е за можещите“.

Кандидатът за кмет посочи какво лично тя ще даде на Пловдив. На първо място, всички решения за Пловдив да се взимат в Пловдив, а не в София. Второ, да се управлява от най-подготвените и най-знаещите, а не от най-послушните апаратчици. Трето, да има съгласие, диалог и прозрачност.

„Различният модел на управление означава да харесваме живота си тук в Пловдив – да имаме пейка пред блока си, да ходим по нови тротоари, да дишаме чист въздух, да получаваме качествени услуги. В името на тази цел съм готова да работя не за далечното бъдеще, а за днешния ден на града ни.

В името на тази цел искам обединение с хората на Пловдив, независимо от тяхната партийна принадлежност, защото градът трябва да е за всички. Не търся подкрепа от партийни централи, защото там всичко е договорки, защото там водещи са или икономическите интереси, или огромното лично его.“, каза Дани Каназирева.

Сърдечно и искрено прозвучаха поздравленията насимпатизантите на кандидата за кмет.

Трогателни бяха думите на Николина Георгиева, преподавател на Каназирева по български език и литература в Хуманитарната гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“. „Тя винаги се е отличавала със своето мнение и го е отстоявала. Гордея се, че навлезе в обществения и политическия живот на града с ясна визия за управлението на Пловдив.

Досега градът не е имал кмет с толкова висока компетентност за управлението на града“, каза преподавателката.

„Дани Каназирева е най-подготвена и никога не би загърбила мнението на експертите“, категоричен беше арх. Димитър Джугаланов, специалист по опазване на културно-историческото наследство.

Вихра Ерамян, учредител на „Съюз за Пловдив“ и директор на Езиковата гимназия „Иван Вазов“, поздрави приятелски адв. Каназирева, а на хората каза: „Дани е млад и модерен политик и съм сигурна, че единствено тя от кандидатите ще внесе нова и различна енергия в управлението на Пловдив“.

Ландшафтният архитект Станимир Шаламанов обяви, че подкрепя Дани  Каназирева и „Съюз за Пловдив“ и се включва в екипа, защото винаги са се обръщали към специалистите и са зачитали тяхното мнение.

„Път за младите и интелигентни хора на Пловдив“, призова ген. Йордан Кюмюрджиев, бивш директор на ГДБОП и РДВР – Пловдив. „Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ единствени могат да донесат промяна на досегашния модел на управление“, допълни ген. Кюмюрджиев.

Владимир Темелков, мениджър на една от най-големите IT компании в Пловдив, прикани всички пловдивчани да подкрепят „Съюз за Пловдив“ и Дани Каназирева с думите „При тях експертността и моралът са над всичко“, подчерта Владимир Темелков.

„Дани Каназирева е единственият кандидат, който знае от първия ден какво ще прави, има нужното образование и качества, натрупа и много опит. Тя е единствената разумна алтернатива и носител на друго поведение и възпитание“, каза предприемачът инж. Владимир Кисьов.

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ получиха подкрепа и от пловдивчани с успешна реализация в чужбина. Видеообръщения с пожелания за успех отправиха Кристиан Стефанов – невробиолог в университетската болница в Гласгоу, Шотландия, както и Георги Чиликов –   вицепрезидент на американската инвестиционна банка „Евъркор“ в Лондон.

Кандидатът за кмет беше поздравен и от най-известния в социалните мрежи в България ю тубър, който също е от Пловдив, Слави Панайотов или по-известен като Слави Дъ Клашърс, който също отстоява редица обществени каузи. Той се обърна към нея с думите „Нека заедно се борим за любимия ни град. Дани, ти неведнъж доказа, че си образована и достатъчно подготвена да създадеш един силен екип за Пловдив. Успех и на добър час!“.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Голям праз като е влязла и тая. То мераклии за крадци демек кметове не липсват никога особено в Пловдив. |А най-големия от всички крадци е Мамин Тотю. Направо ги удали всичките в земята тоя олигофрен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here