ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ СЕ ОТМЕНЯТ

0
3619

Всички 12 –то класници останаха изумени, че за пореден път баловете им се отлагат.Новата заповед на министъра здравеопазването Кирил Ананиев , която гласи, че считано от 15 юни до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни. В същия период не се разрешава провеждането на групови празненства на закрито с присъствието на повече от 10 души, в т. ч. сватби, балове, кръщенета и други.

Балове тази година няма да има, поне до 30 юни.

Около 4 хиляди лева излиза средно на всяко семейство в което има абитуриент, макар баловете да се отлагат, рокли, костюми, обувки, чанти и бижута вече са закупени.

Един от основните разходи е роклята или костюмът. Цените им могат да варират в зависимост дали са конфекция, или са шити по поръчка. Средната им стойност е около 800 лв., за които може да облечете отрочето си с уникален тоалет. По-евтино може да се намерят рокли и костюми, които са масово производство, в търговската мрежа. А за родителите с по-дълбоки джобове има и маркови модели, чиито стойности са над 1000 лв. Столични дизайнери пък искат 2500 лв. за рокля ръчна изработка, която обаче ще бъде единствен и неповторим модел.

И така балът може да излезе и малко, и много. Зависи от абитуриентите. Последният ден с класа пък може и да остане прекрасен спомен, а това не зависи от цената.

В държавната хазна всяка година влизат около 195 милиона, заради харчалъка покрай баловете.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here