ДА СМЕ ПО-ДОБРИ НЕ САМО В ПРАЗНИЧНИ ДНИ, А ВИНАГИ!

Радослав Чотров и Магдалена Маруденска- Гинова предоставиха пакети с хранителни продукти на социално слаби жители на с.Храбрино

0
640

Младежите от родопското село Храбрино са решили, макар и с малко, да подкрепят трапезата на техните съграждани.

„Повечето хора се сещат по празниците да помогнат на уязвимите и  изпаднали в затруднение лица.  Не само на празници трябва да отваряме сърцата си за онези, които нямат нашия късмет.“, коментираха те.

Радослав и Магдалена споделят, че едно от основните неща, които често забравяме е, че трябва да бъдем добри. Не само по празниците, не само когато сме в добро настроение или щастливи, а винаги. Да бъдеш добър към другите означава да не отвръщаш поглед, когато чуеш молба, да се притечеш на помощ на някой, който не може да ти помогне с нищо. Да си добър означава по-често да мислиш за другите, а по-рядко за себе си. Когато направим това, със сигурност ще бъдем в по-голяма хармония със себе си и света. Защото когато помагаш на другите, всъщност помагаш на себе си.

Тези млади хора мислят, че  да „заразиш“ някого със смисъл и усмивка е едно от най-прекрасните умения, които можеш да притежаваш. Често ни трябва твърде малко, само една усмивка или малък жест  ни стига, за да поемем в друга посока.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here