CNN КЛАСИРА БЪЛГАРСКАТА ПОПАРА СРЕД НАЙ-ЕКЗОТИЧНИТЕ ЗАКУСКИ В СВЕТА

Това топло ястие е любима закуска от детството на много българи, разкриват от CNN

0
2660
Кога да последно закусвахте с попара?!

Закуската е едно от най-важните хранения за деня, но може би още по-важно е какво точно похапваме. A вариантите в това отношение са многобройни. И то не само в различните краища на България, а и в различните части на света.

От CNN се заемат с нелеката задача да подберат някои от най-екзотичните закуски в света и за наша голяма изненада във въпросната селекция попада и едно българско ястие – попарата.

„Попарата следва дългогодишната традиция да се използва по-стария хляб на следващия ден. Това топло ястие е любима закуска от детството на много българи“, разкриват от CNN и внимателно описват и каква е рецептата за направата на попара, като поясняват, че това не е точно каша, не е и хлебен пудинг, макар да съвместява характеристиките и на двете.

„Топло прясно мляко или чай се сипва в купа, пълна с начупен на хапки хляб, натрошено сирене, масло и захар. Оставя се за известно време, докато течността попие в хляба и ястието стане меко. Яде се с лъжица“, допълват от изданието, като не пропускат да споменат, че попара ядат и в Македония, и Сърбия.

Предишна статияОТ FACEBOOK ОБЯВИХА, ЧЕ ЩЕ ПУСНАТ СОБСТВЕНА КРИПТОВАЛУТА
Следваща статияЗНАЕТЕ ЛИ КАК ДА ЯДЕТЕ МЕД ЗА ЗДРАВЕ?
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here