ЦИК ще определи и председателя на 17 РИК Пловдив – област

0
145

ЦИК ще определи ръководните места на 17 РИК Пловдив – област, след като политическите партии също  не се споразумяха за постовете.

За председател на комисията бяха предложени три кандидатури. От ГЕРБ-СДС настояват Янко Радунчев отново да оглави 17 РИК. Той е адвокат с над 20 години професионален опит в областта на гражданското, търговското и административно право. Участвал е във всички РИК 17 от 2011 година досега, бил е начело на комисията.

От БСП  е предложена Ваня Костадинова, а от  „Възраждане“ – Петя Генова.

До консенсус не се стигна и за секретарското място. Кандидатурите са две –  от ПП-ДБ настояват секретар да е  Стоян Мемцов, а от ДПС- Радина Петрова.

Спор нямаше единствено за броя на заместник-председателските места. Нямаше и възражение за заместник-председателскито място на ИТН –  тяхната кандидатура е Янко Тричков.

След като политическите сили не се споразумяха за ръководствата на двете избирателни комисии документите ще бъдат окомплектовани и изпратени в ЦИК за вземане на окончателно решение за състава на 16 и 17 РИК.

Комисиите и в двата избирателни района са съставени от общо 17 членове – като ръководните места са шест – председател, четирима заместници и един секретар, а останалите 11 са членове. Задължителното условие на закона е членовете на ръководството да са от различни политически сили.

Според резултатите от последните избори и на база решение на ЦИК местата са разпределени по следния начин и за двете РИК – 5 места за Коалиция „ГЕРБ-СДС“, 4 места за Коалиция „Продължаваме промяната“, по 3 места за ПП „Движение за права и свободи“, 2 места за ПП „Възраждане“ и  Коалиция „БСП за България“, и 1 място за ПП „ Има такъв народ“.

/ПловдивПрес/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here