ЦЕНАТА НА УЧЕНИЧЕСКА КАРТА ИЗПРАВИ НА НОКТИ РОДИТЕЛИ ОТ ЯГОДОВО

0
620

Цената на ученическа карта за извънградско пътешестване изправи на нокти родители от Ягодово. За месец тя коства 65 лв. за пътуващите с рейс 22 по линията Ягодово-Пловдив. А за възрастен цената е 76 лв. на месец. Редовният билет пък към този момент е 1,90 лв..

“ Това е прекомерно висока цена, откакто билетчето в Пловдив е 1 лев, а ученическата карта – 16 лв.. За една образователна година ние би трябвало да платим над 600 лв., с цел да вървят децата ни на учебно заведение. По закон образованието е наложително, а парите за образование на нашите деца отиват в делегираните бюджети на пловдивските гимназии. Освен това, доколкото знаем, страната заплаща дотации за пътуванията на учениците. В нашия случай обаче дотацията не прави работа и ние плащаме цялата сметка. Това е геноцид „, разясняват възмутени поданици на селото, което се намира на 5 км от Пловдив, само че е в Община “ Родопи „.

Хората питат кой и по каква методика е определил цените на картите и чакат страната и Общината да намерят някакво решение на казуса.

От компанията “ Меритранс „, която обслужва линия 22, обясниха, че става дума не за градски карти, а за карти за извънградско пътешестване. Цената за картата е изчислена въз основата на броя пътувания за месец, умножени по цената на единичния билет.  Оттам припомниха, че до неотдавна цената на билета е била 1,40 лв., само че поради повишаването на горивата в този момент той е 1,90 лв..

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here