ЦЪРКВАТА В СЕЛО БЕЛАЩИЦА ОТБЕЛЯЗА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК

Отслужена бе литургия и раздаден курбан за светите безсребреници Козма и Дамян

0
493

Днес в двора на светата обител „Св. Св. Козма и Дамян”, в село Белащица, която носи името на светите безсребреници – лечители, се стекоха десетки миряни по случай храмовият празник на местната църква.

Специални гости на тържеството бяха кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, председателят на общински съвет „Родопи” Георги Цанков и единият от заместник кметовете Владимир Маринов.

Гостите посрещна кмета на селото Костадин Николов придружен от общинските съветници от Белащица Лидия Гимишева и Величка Стоичкова.

С радост и благодарност за проявеното внимание хората в селото посрещнаха общинското ръководство на „Родопи”. И използваха срещата, за да споделят своите проблеми – Белащица е едно от големите села в общината, но няма аптека. Изграждането на канализация трябва да е една от основните задачи, с която да се справи ръководството на „Родопи”. „Вижте какви големи и красиви къщи се построиха в селото, а няма канализация”, коментираха пред кмета Павел Михайлов белащенци.

„Ремонтите в селото тепърва предстоят. Освен асфалтиране на улици, предстои изграждане на видеонаблюдение, ще има зона за безплатен WIFI достъп до интернет, работи се и по проекта за канализация на селото”, коментира кметът Павел Михайлов.
„Вярваме във вас, защото сте млади и амбициозни”, реагираха хората.

По традиция беше отслужена празнична литургия и водосвет за здраве и благословение, след което кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков лично раздадоха курбан с порции от печена риба на присъстващите белащенци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here