БЯЛАТА ПРИКАЗКА В “РОДОПИ“ ПРЕДЛАГА СНЕЖНО БЯГСТВО ОТ ГОЛЕМИЯ ГРАД

0
1286
Снимка: Toman Chaparev

Сияйно пухкав сняг, приютил в заскрежената си прегръдка дълбоки долове и непристъпни зъбери. Накацали като птици по побелелите планински хребети къщурки с прихлупени тиклени покриви и пушещи комини. Ярко синьо небе с накъсани като захарен памук облачета и лек ветрец, пропит с аромат на борова смола… Кой от нас не мечтае да „скъса синджира” в разгара на зимния сезон и да избяга в някое идилично планинско кътче, за да се радва на снежни пейзажи, кристален въздух и… тишина! Родопите са идеалното място за това.

Обгърната с мистика и легенди, планината изглежда още по-загадъчна и недосегаема през зимата, когато студ и сняг сковават малките села, превърнали се в търсени места за отдих.

Цяла плеяда от изгубени в снега селца приканват любопитния пътешественик да опознае най-съкровените й гънки, пропити с носталгия и самота. През зимата някои са достъпни единствено с високопроходими возила. Въпреки снежната покривка и заснежените пътища в района, при зимни условия всеки може да стигне до набелязаната цел. Но веднъж попаднал в тези дивни, сякаш докоснати от вълшебна пръчица кътчета, ще се влюбиш в неподвижната им красота. Застинали в зимния си сън, тези места предлагат бягство от цивилизацията и от прозаичния делник.

Времето, прекарано на открито с децата, става все по-важно за родителите, които живеят в големи градове. Часовете вкъщи, в автомобила или на закрито често са твърде много, а за разходки на чист въздух остават само уикендите.

Събота и неделя обаче са достатъчни, за да избягате семейно от града и да подишате чист въздух, а и може би за последно тази зима да се порадвате на снега.

Споделяме с вас красиви кадри от снежните села, намиращи се в община “Родопи“:

Дедево

Може да бъде изображение с котка и сняг

Може да бъде изображение с небе, дърво, сняг и текстово съобщение

Може да бъде изображение със сняг, дърво и природа

Може да бъде изображение с 1 човек, природа, сняг и дърво

Лилково

Храбрино

Ситово

Може да бъде изображение с дърво, природа и сняг

Може да бъде изображение със сняг, дърво, небе и планина

Може да бъде изображение със сняг

Вилна зона Бряновщица

Бойково

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

 

 

Няма налично описание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here