БУМ НА МЕРАКЛИИ ДА СТРОЯТ В ПЛОВДИВСКИЯТ БЕВЪРЛИ ХИЛС

Експремиерът Жан Виденов също в списъка с желаещите

0
1730

Необичаен бум на мераклии да строят в Марково стана факт след последната сесия на местния парламент в община „Родопи“, предаде репортер на Родопи-инфо.

От 74 точки включени в дневния ред на общинските съветници се оказа, че 13 от тях са с искане за издаване на разрешение за изработване на проект за ПУП-ПРЗ и ПП в землището на село Марково.

Най-голям интерес предизвика точка 53 от дневния ред. След като председателят на общинския съвет Георги Цанков прочете съдържанието й залата зажужя като кошер. Оказа се, че бившият министър председател на България, в периода 1995-1997 г., Жан Виденов също е сред мераклиите да живеят далеч от големия град, в пределите на Марково.

Според съдържанието на точката, чийто вносител бе Николай Гачев – Председател на ПК по устройство на територията, стана ясно, че е „постъпило предложение с вх. №9424-197/21.11.2019 г. относно издаване на разрешение за изработване на проект за ПУП-ПРЗ и ПП съгласно заявление вх. № 9424-197/17.10.2019 г. от Жан Виденов за поземлен имот с ИД 111.15 местност „Чонето“ от Кадастралната карта на с. Марково, община „Родопи“, представляващ земеделска земя за процедура за промяна на предназначението съобразно изискванията на ЗОЗЗ и ППЗОЗЗ.“

Деси Терзиева е убедена, че занапред ще има сесии, в които от 70 точки 60 ще са с искане за ПУП-ове в Марково

Запознати коментираха за Родопи-инфо, че след като земята бъде включена в регулацията на селото, най-вероятна експремиерът Жан Виденов ще свие семейно гнездо в известното като Пловдивският Бевърли Хилс село Марково.

Новият кмет на Марково г-жа Десислава Терзиева коментира, че очаква още по-голям наплив от мераклии да се заселят в близкото до Пловдив село, тъй като средата за живот, комуникациите и инфраструктурата ще се подобряват още повече през следващите години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here