Брестовица с апел за помощ за довършване на храм “Св. Архангел Михаил“

0
369
През 2021 година в село Брестовица се даде началото на реставрацията на параклис „Св. Архангел Михаил“. Едно начинание, което започна с думи на г-жа Елена Бонина за състоянието на параклиса, продължи с инициатива от няколко семейства за започване на разчистване и ремонт, и продължава с десетки часове труд от брестовичани, приятели свързани с Брестовица и добри християни.
Кметство Брестовица се обърна към всички жители и приятели на селото с апел за помощ за довършването на храма:
“Включихме се ние от Кметство Брестовица, Община „Родопи“, стотици дарители и над 70 души с безвъзмезден труд. И така за малко повече от 1 година параклиса и пространството около него се преобрази и вече втора година отбелязваме храмовия празник на 08.11.2022г. 
Вярваме, че с общи усилия най-скоро време храмът ще бъде завършен и вратите му ще бъдат отворени целодневно.
За довършването на ремонтните дейности са необходими още финансови средства- за довършване на покрива, външните стени и за каменна облицовка за параклиса и стълбите.
Обръщаме се към всички жители и приятели на Брестовица с молба за помощ за довършване на храма, който ще завещаем на идните поколения, и който ще остане символ на обединението на цялото село в името на Богоугодно дело.“
Всеки, който иска да се включи с дарение може да го направи в специално поставената за целта кутия в магазин Гастрономъв село Брестовица.
Събраните средства ще бъдат предадени за довършване на ремонтните дейности и реставрацията на храма.
/Източник: f Кметство Брестовица/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here