БРАНИПОЛЕ СИ ТИ! Анкета на деня: Кой е най-належащият проблем в Браниполе?

0
766

Село Браниполе се намира на 8 километра южно от центъра на град Пловдив и на 2 километра от края на града. Намира се в Горнотракийската низина в подножието на планината Родопи. Освен град Пловдив, в близост до селото се намира град Куклен и селата Белащица, Брестник, Гълъбово и Марково.

В праисторическите времена на мястото на селото се е намирало тракийско селище. В днешно време от него е останала малка могила. Старото име на Браниполе е Ахланово, което се интерпретира по два начина: „лахана“ на гръцки означава зеле и от там да е дошло Ахлан. На турски това означава „ясно поле“, което се доближава до съвременното му име много по-точно.

Навремето селото е било чифлик. Днес селото е на път да се слее със съседното село Белащица.

На 21 май (Св.Св. Константин и Елена) е празникът на селото. Тогава се провежда и традиционния събор.

Ние от “Родопи-инфо“ решихме да направим кратка анкета, в която вие, жителите на Браниполе да оцените свършеното за последните години във вашето населеното място.

Идеята ни е вие да влезете в ролята си на работодатели на управниците и заедно да определите най-големите им успехи и неуспехи.

И тъй като мислим, че жителите трябва да участват в решаването как ще изглежда и ще се развива тяхното населено място, ви приканваме да посочите и най-големите проблеми, които трябва да бъдат решени на местно ниво.

Последвайте линка, за да се включите в анкетата:

www.dopitvane.bg/selo-branipole/

Споделете тази анкета с ваши близки, приятели и познати, за да може повече хора да се включат в нея.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here