БОРИСОВ СЕ ЗАКАНИ: В ПЛЕВЕН И ДОБРИЧ ЩЕ ЧИСТЯ ДО КОРЕН!

0
2049

От Брюксел премиерът Бойко Борисов се закани да „чисти до корен“ в някои организации на ГЕРБ заради слаби резултати на евроизборите, а след това уточни, че става въпрос конкретно за структурите в Добрич и Плевен. Малко преди това той оцени резултата на ГЕРБ като много добър „за състоянието, в което влязохме в тази кампания“, визирайки „Апартаментгейт“.

„Няколко организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. Отсега мога да кажа за Добрич, Плевен. Значи – чистя всички хора, в това можете да бъдете сигурни“, каза той пред журналисти в столицата на Европа.

Очакваше се още във вторник лидерът на ГЕРБ да коментира резултатите от изминалите избори за ЕП, както и дали ще има промени в ГЕРБ. В известен смисъл той открехна завесата, но само по отношение на местни структури, като подчерта, че „може би в четвъртък ще говорим повече за изборите, но много неща станаха ясни“.

Заради скандала с апартаментите, по време на кампанията, Борисов заяви, че „на 26 май ще видим дали избирателите ще простят на Цветанов“. След изборите пък каза, че „влиянието на Цветанов очевидно беше преувеличено“. Преди скандала Борисов хвалеше Цветанов за начина, по който се справя със структурите, а сега премиерът се закани да има промени заради лош резултат.

По неофициална информация премиерът обмисля дали заместникът му в ГЕРБ да не се раздели и с постовете си в партията, след като в края на март подаде оставка като депутат заради „Апатаментгейт“.

Борисов разказа пред журналистите в Брюксел как в Европейската народна партия го посрещнали с аплодисменти, защото „аз, в България сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой“. Той обаче отказа да коментира оставката на Корнелия Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here