БОРИСОВ С ПЪРВИ КОМЕНТАР ЗА ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАНОВ СЛЕД ЗАСЕДАНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА КОМИСИЯ НА ПАРТИЯТА

Категорична победа отчете председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на евроизборите

0
1940

„Резултатите са добри. Вече ги коментирах в Брюксел. Анализът ни е, че победата е категорична и оставките в БСП го доказват. Оставката на Цветанов беше негово желание и доверието в нас по много теми, както той каза, го няма, така че това е правилно решение“, заяви Борисов. 

„Вариантите за Цветанов бяха два – напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите, да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другият вариант – напуска отвсякъде! Какъв вариант трети?“

Това каза днес премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който свика Изпълнителната комисия на партията в централата на ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че Изпълнителната комисия и Конгресът на партията трябва да определят броя на заместниците му, но намекна: „Мисля, че с двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническите неща през времето, в което аз се занимавам с премиерството си, мисля, че е предостатъчно“.

На 7 юли Румяна Бъчварова ще бъде освободена от позицията шеф на кабинета, за да може да стане посланик. Нейното място ще заеме Деница Желева. Досега тя беше съветник на премиера по външна политика.

Борисов и ръководството на партията са обсъдили също резултатите от евровота и други вътрешно-партийни въпроси:

„Исках днес, преди да си отидат, да ги успокоя, че който си е вършил работа, ще си върши пак. Името на Цветанов се заменя с „Изпълнителната комисия“.

„Ще създам и един орган за контрол вътре в самата партия – за сигнали, жалби и оплаквания – говоря за тези извън престъпленията“, допълни Борисов.

Запитан как ще се справи ГЕРБ на местните избори без Цветан Цветанов, премиерът отговори видимо изнервен: „Дайте да си говорим сериозно по тия теми (…) Аз влязох в избори когато направих ГЕРБ с 90% рейтинг. Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here