Борислав Инчев кандидат за кмет на район „Южен“

0
460

„Събрахме с приятели и решихме да направим нашия град по-красив и по-приятен за живот. Започнахме с почистване на паркове, боядисахме пейки, запълнихме дупки по улиците, направихме редица инициатива, получихме и десетки сигнали от недоволни граждани за съдействие. Направихме празненства за децата по парковете. Първоначално сдружението ни беше 10-15 човека, вече имаме над 400 доброволци.“

С тази кратка ретроспекция на дейността кандидатът за кмет и водач на листата на „Браво, Пловдив“ Веселин Костов представи себе си, сдружението и екипа, с който се включва в предстоящите местни избори в града под тепетата.

По време на пресконференцията стана ясно кои точно са кандидатите за районни кметове, а именно:

Бившия районен кмет на „Южен“ в мандат 2015-2019 и бивш заместник кмет в “Родопи“ Борислав Инчев, е кандидат за кмет на район “Южен“.

„Приех поканата и предизвикателството на „Браво, Пловдив“ да стана част от екипа и кандидат за районен кмет на „Южен“, тъй като оставих доста несвършена работа. За последните 4 години „Южен“ остана на място, което не заслужава. Инвестициите не са на нужното ниво. Надявам се да предизвикам сериозен дебат за сериозни инвестиции и да се реализират политики. Показателно е, че се посочват проблемите в района, но не се виждат предложения за решения, Пловдив заслужава повече, „Кючука“ със сигурност.“

За район „Централен“ е юрисконсултът Яна Димитрова, която сподели, че години наред има изявена гражданска позиция и сблъсквайки се с апатията на общината и недостига на сили, са я подтикнали да се включи в местните избори.

„Градът ни има голям потенциал, който не е трудно да бъде реализиран и могат да се решат проблемите изключително елементарно. Градът ни е с изключително богата архитектура и история. Там смятам, че можем да бъдем най-полезни“, сподели тя

Ерол Садъков е кандидатът за кмет на район „Източен“, като в последния мандат изпълняваше функцията на заместник-кмет.

В битката за район „Западен“ се включва Димчо Петров, който има вече опит като заместник-кмет и общински съветник. Според него районът е белият дроб на Пловдив и трябва да бъде запазен като такъв.

Най-младият кандидат за кмет на сдружението е само на 23 години – Васил Ганчев, той ще се бори за кметското място в „Тракия“. Работил е за Европейския парламент, в екипа на Ангел Джамбазки, председател е на студентска организация „Паисий Хилендарски“.

Галеристът Стоян Даскалов е кандидатът за кмет на район „Северен“ .

„Браво, Пловдив“ ще представи пълни листа от 51 кандидати за общински съветници. Целта им е няколко места в местния парламент и избрани районни кметове.

Регистрацията в изборите са направили чрез партия Българска прогресивна линия, а по време на кампанията подробно ще представят и програмата за управление, която са направили.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here