БОРИС ДЖОНСЪН Е НОВИЯТ ПРЕМИЕР НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

0
1797

Бившият външен министър и бивш кмет на Лондон Борис Джонсън бе избран за нов лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания, съобщава Ройтерс. 

Джонсън беше избран с гласовете на 92,153 члена на Консервативната партия. За неговия съперник – Джереми Хънт гласуваха 46,656 души.

Минути след обявяването на резултатите от вота Борис Джонсън се качи на сцената и благодари на всички участници в кампанията, както и на „забележителния” си опонент Джереми Хънт.

В речта си, новият премиер заяви, че ще сформира до дни екипа си.

Джонсън обяви, че ще успее да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври, дори това да означава Brexit без сделка.

Джонсън е определян от мнозина като британския Тръмп, както заради леко нелепата си прическа, така и за навика си да заобикаля истината, когато му е удобно. Той дори беше обвинен от съдия в Уестминстър, че е излъгал британските граждани за цената на „Брекзит”, но впоследствие състав на съда в Лондон отказа да възбуди дело.

Самият Доналд Тръмп поздрави в Туитър Борис Джонсън. „Той ще бъде велик”, написа президентът на САЩ.

Минути след като световните агенции разпространиха новината премиерът Бойко Борисов поздрави Борис Джонсън по повод избирането му на поста министър председател на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от правителствената информационна служба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here