БОКЛУЦИ И МРЪСОТИЯ КРАЙ РЕКАТА В ПЪРВЕНЕЦ

0
1045

Реката край село Първенец е едно от най-приятните места за пикник край Пловдив. Само на няколко км от града може да намерите десетки приятни кътчета, на които да се разположите и да си отдъхнете от градските жеги. Има и обособена зона за спорт и няколко заведения, които се радват на посетители заради по-приятния „климат“.

Всички, които са решили да посетят тези места носят със себе си храна и напитки, а след тях остават боклуци. Стъклени и пластмасови бутилки, найлонови торби и всевъзможни други отпадъци. А вместо в контейнерите голяма част от отпадъка се озовава върху зелени площи. И така след всеки следващ уикенд, боклукът става все повече и повече. На замърсените зони се събират бездомни кучета, след които остават кърлежи и бълхи по тревата. Друг доста неприятен и дори опасен момент е паленето на огън, което се извършва на всевъзможни места до реката и в близост до гората. Тревните площи около реката също са доста пострадали от постоянното паркиране на автомобили върху тях.

Общото между всички тези хора, които са дошли на това място е, че са искали да бъдат сред природата и явно не смятат да се върнат.

Навярно е редно да се намеси Общината, да се налагат глоби за нарушителите, за да спре това отношение към природата в парка на Първенец.

Нека всички, които посещаваме любими за нас места ги оставяме във вид, в който искаме да ги посетим отново!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here