БОЙКО БОРИСОВ ДАВА РЕСТАРТ НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СТАДИОН „ХРИСТО БОТЕВ“

0
1779

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официалното подновяване на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“. Събитието е днес от 12:00 часа, като на него ще присъстват още кметът Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров, съобщи БНР.

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов ще даде повече информация относно плановете и сроковете на изпълнение пред медиите, а привържениците на „канарчетата“ ще направят традиционното си шоу с димки и факли по време на официалната церемония. На нея ще присъстват и децата от школата на „жълто-черния“ клуб.

Припомням, реконструкцията на стадион „Христо Ботев“ започна през лятото на 2013-та година. Съоръжението трябваше да е готово за две години. След фалита на КТБ обаче, проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018-та година, бе удължена с две години след предоговаряне с община Пловдив. За шест години е вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните до момента средства са 10 милиона лева. Обектът е спрян на Акт 10.

По план „Колежа“, както феновете на Ботев (Пловдив) наричат стадиона, трябва да е най-модерният в България. Той ще отговаря на четвърта категория по стандартите на УЕФА и ще може да приема дори полуфинални срещи от Шампионската лига. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here