БОГОПОМАЗАНОТО КМЕТСТВО МАРКОВО

9
4089

Има едно място в община „Родопи“, което е толкова специално за сърцето на кмета Павел Михайлов, че може би трябва да се изследва в лаборатория. Сериозно, ако бях учен, щях да взема проби от Марково и да ги сравня с всяко друго населено място. Но аз не съм учен, а просто човек, който обича да забелязва странности, и в случая, кметската любов към това село е точно такава странност.

Историята и официалните документи мълчат за причините за тази любов. Но, както често се случва, мълвата по механите и седянките върши чудеса и разказва легенди за кмета и неговото обожание към Марково.

За всички скептици, кметски фенове и обикновени подмазвачи, които твърдят, че няма нищо специално в обичта на Павел Михайлов към Марково, ето някои факти!

Марково не е нито в топ три, нито в топ пет по големина или значимост в община „Родопи“. Но кой ти гледа статистиката, когато говорим за любовта на кмета? В Марково се случват неща, които карат хората да го наричат „богопомазаното село“!

Защо ли? Нека вземем за пример администрацията. Във всяко населено място в община „Родопи“ има по двама специалисти – един за административното обслужване и един за служба ГРАО. В някои села има само по един специалист, но кой го интересува това? Марково си е Марково – VIP-ът на ТОП-а!

В Марково, обаче, има цели 4 (четири!) специалисти. Как да не е специално това село? Всички назначения стават с благоволението и подписа на кмета Павел Михайлов. Следите ли мисълта ми? Село Марково е като селото, което всички кметове мечтаят да имат, но само Павел Михайлов го има.

В другите села има по двама специалисти, а в Марково – четири! И това не е всичко! Нашите шпиони в кметството докладват, че кметът Михайлов планира да назначи още двама служители, защото някои от сегашните щели да излизат в майчинство. Това ако не е принос, достоен за Световната съкровищница на административните абсурди, здраве му кажи.

При така приведените доказателства, скептиците трябва да замълчат. Няма нужда дори да споменаваме, че преди по-малко от месец, със скандал, в Общинския съвет беше решено средствата за ремонт на училището в Цалапица да бъдат прехвърлени за ремонт на покрива на читалището в Марково!

Найс, а…

9 КОМЕНТАРА

 1. Десата е много смешна, но няма как да го види, защото е типичен пример за човек, на когото амбициите са по-големи от самочувствието, а самочувствието е по-голямо от възможностите, а възможностите й са точно 0, защото интелекта й отговаря точно, като за селска пръчка, пък била тя и кмет! За възпитанието й няма да говоря изобщо, защото такова нещо липсва.

 2. На мен най-ми хареса „ЩЕДРИЯ Г-Н ЦАНКОВ“. Навсякъде той им се привижда. А той колкото знае по темата село Марково.

 3. Четох й снощи безсмислиците на Десислава Терзиева по повод тази статия и искам да кажа, че само дрънка празни приказки. По същество не отрече написаното, а именно, че има назначени 4 човека. Щели да излизат в майчивство, ама не са. Разликато е като „вземи“ и „ще ти дам“ – малка, но много съществена! Удобно премълчава и как така взе парите на Цалапица за ремонт на училището. Както и щеше ли да е възможно всичко това без „особеното отношение“ на Михайлов към Марково?

 4. Тази женица от Марково с голямото самочувствие без покритие се отъждествява с цялото село. Бих искал да я питам въпросната госпожа дали знае, че такъв тип поведение си е за психиатър. По думите й цяло Марково щяло да обяви война на единствената неподкупна и свободна медия, каквато е Родопи инфо. Смях господа съдебни заседатели както би казал героят на Илф и Петров :)))))

 5. Ауу… видяхте ли я Десислава как пищи във Фейсбук? То са обиди, то са откровени простотии, то е рев до небесата! Изпуснала си е нервите яко, ама много яко. Мисля, че сте я настъпили по мазола, защото тя си мислеше, че е недосегаема, след като кмета плаща на всички медии.

  • Моя позната от Белащица ми каза, че когато са искали да алармират за асфалтирания чинар е нямало медия, на която да се обадят, защото всички медии в Пловдив имали договор (разбирай купени) с кмета Михайлов.

 6. Родопи инфо, като сте започнали карайте докрай! Разкажете как съпруга на Деса Марковската е сложил ръка на сметището за твърди битови отпадъци през фирмата на свой приятел. Колко камиона влизат, калко се записват и отчитат. Там историята е направо пропита с корупции и кражби. Колко имоти изкупиха рогоносеца и болезнено амбициозана му жена?? Всички знаем какво беше състоянието им преди Деса да стане кмет. Колко пъти идваха да им прибират лизинговата кола?
  Ами касиера на Кмета Румен Смирнов? Ами бащата на кмета, който изкупи половината село?
  Пишете! Хората искат да знаят.

 7. Е, пък и вие сега! И кучетата в Марково и Първенец знаят на какво съ дължи „любовта на кмета“ към Марково. Само рогоносците не знаят.

  • Не е много трудно да отвориш Гугъл и като им напишеш имената на тия двамата излизат толкова снимки колкото нямат с половинките си!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here