Близки на убития Митко от Цалапица искат отвод на районния прокурор

0
540

Близки на Димитър от Цалапица поискаха отвод на районния прокурор на Пловдив заради делото за убийството на младия мъж. Адвокатът на семейството на Митко вече е внесъл такова искане до изп. ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Това идва в отговор на протест на прокурора Димитър Костов срещу решението на Районния съд, че няма процесуални нарушения по делото с близнаците Динкови.

Вчера вечерта за пореден път близки и приятели на убития се събраха на протест в центъра на селото. За пореден път настояха за справедливост и присъди за всички, които са участвали в жестокото престъпление.

 „Искаме да ни се отговори нов прокурор пуснал ли е европейска заповед, отишъл ли е в съда, обжалвана ли е и заминала ли е там, където трябва. Това е много важно, защото ние стоим и си чакаме Рангел, а някаква м*рша оня ден е приела в Парламента закона“, заяви близка на Митко.

“Няма да спрем!“, заканиха се те.

На предходен протест те поискаха и да бъде извършен нов следствен експеримент, който да докаже, че мястото на убийството не е това, което близнаците посочват.

Припомняме, че преди дни делото срещу братята Валентин и Борислав бе отложено, заради противоречивите им показания. Съдия Боян Кюртов заяви, че предвид различните им разкази, се налага всеки един от двамата да има адвокат. Това нарушение е съществено и се наложи производството да бъде върнато в досъдебна фаза, за да може да се поправи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here