БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР ОРГАНИЗИРАХА В ПЪРВЕНЕЦ

Жителите на селото събраха средства за детската градина

0
1788
Снимка: Фейсбук

Всяка година, по това време, част от жителите на Първенец ни припомнят, че Коледа не е време само за подаръци, коледни песни и шарени лампички по елхата. За тях Коледа е времето, в което да си спомним кои сме. Повечето от тях вярват, че това е време на смирение, благодарност към хора около нас, хората, които са ни дали нещо ценно, нещо духовно. Затова Коледните празници са по-скоро време, в което да покажем добрата страна в себе си, да помогнем на хората в нужда или за някаква обществена кауза.

Организаторите на събитието са доволни от събраните средства

Именно това показаха всички жители на Първенец, които се включиха, като доброволци, в благотворителният коледен базар и тази година.

Ще припомним, че всяка година, организаторите на базара избират различна кауза, отделят от личното си време и със собствени средства майсторят най-различни коледни украшения. В базара се включват малки и големи… всеки помага с каквото може, досущ както е казал дядо Вазов:

„И всякоя възраст, класа, пол, занятье

зимаше участье в това предприятье…“

Така само в двата дни на изминалият уикенд, от продажбата на всичко направено с общи усилия, те успяха да събрат сумата от 2750 лева.

Тази година организаторите обявиха, че са избрали да използват набраните средства за ремонт и битови подобрения на детска градина „Пролет“. Забавачката се посещава от над 150 деца от Първенец, Марково, Храбрино и други населени места от района. А ръководителите на детското заведение и дарителите тепърва ще уточняват за какво точно ще послужат събраните средства.

При последната подобна коледна инициатива детският ансамбъл по народни танци в Първенец получи нови народни носии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here