БИЗНЕСДАМАТА ЕЛЕНА КРИСТИАНО С НОМИНАЦИЯ ЗА НАГРАДАТА „ДОБРИЯ ЧОВЕК”

0
2577
Само хора с извисени души, като Елена Кристияно, знаят каква удовлетвореност има в благотворителността

Името на Елена Кристиано е познато не само в средите на бизнеса, но и на много хора, които се нуждаят от помощ, поради една или друга причина. Тя е известна като благодетел, който никога не отказва помощ на нуждаещи се и хора в неравностойно положение.

Въпреки, че да се занимаваш с благотворителност в България е все едно да лепиш с лейкопласт раков тумор Елена Кристияно не престава да вярва в доброто.

Отделяйки време и средствата, тя винаги е готова да помогне, когато се налага.

Защото счита благотворителността за съкровен акт! А личното й верую е, че е изключително важно да даваш от сърце и да си щастлив от това, че помагаш.

Каузите, в които е участвала през последните десет години са стотици. Децата от домовете „Олга Скобелева“ и „Рада Киркович“, както и хората в Дома за възрастни и лежащоболни хора „Хаджи Гьока Павлов“ – Пловдив да едни от многото, които я познават като свой благодетел.

През 2018 година Елена Кристиано се включи в подпомагане на онкоболна учителка от Варна, която нямаше средства да преживее Коледа.

На благотворителен търг, организиран от фондация „Сан Марко М“, за набиране средства за протеза на млад човек, който е загубил ръката си при катастрофа, Елена изчаква деликатно приключването на търга, след което се приближава до водещите Златка Димитрова и Меги Трайкова и се включи в събирането на средства без да се афишира публично.

„Не помня да е имало наше събитие, за набиране на средства, на което Елена Кристияно да не се е отзовала“, споделя с благодарност управителката на фондация „Сан Марко М“ Меги Трайкова.

За Елена Кристияно благотворителността е вътрешно усещане, призвание и съдба, заради което тя е номинирана, от голям брой хора, за носител на награда в тазгодишната акцията “В търсене на добрия човек”, организирана за осма поредна година, от Община Пловдив, Националния алианс на хора с редки болести, Асоциация Наследствен ангиоедем и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.

Мотото под което се провежда акцията “В търсене на добрия човек” през 2019 година е „Нека изведем добрината на светло”.

„Първият ”добър човек”, който ще получи тази специална титла и грамота, е Елена Кристиано!“ – споделят от организацията на акцията „В търсене на добрия човек“.

„Хората, които тази година бяха избрани, за да ги ”изведем на светло” и този път са личности – важни и уникални по своему за нашия красив и древен град. На Пловдив са нужни добри хора, както никога до сега, за да продължат да променят със своя пример всички около себе си. Нека освен с древния си дух, ние да се гордеем и с нещо друго – добрината“, допълват от организационния комитет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here