БИЗНЕСЪТ ПРАЩА КАСОВИТЕ АПАРАТИ НА СЪД С ЖАЛБИ ВЪВ ВАС И ЕК

0
1995

Бизнесът вкарва в съда наредбата за касовите апарати. Жалби ще бъдат заведени във Висшия административен съд и пред Европейската комисия. До 25 април Българска стопанска камара /БСК/ ще обобщи желаещите да се включат в инициативата, за да може пропорционално да се разпределят разходите за изготвяне на жалбите. По първоначални оценки изготвянето на правни анализи на българското и европейското законодателство, правната аргументация, таксите за представителство и др. възлизат на около 24 500 лева с ДДС.

Белият бизнес не е съгласен с разпоредбите на Наредба Н-18, които налагат непосилна административна тежест, създават риск от корупционни практики и ограничават малкия и среден бизнес за сметка на големия, считат от БСК. Според голяма част от предприемачите разпоредбите на спорната наредба противоречат на действащото европейско и родно законодателство.

Към момента инициативата се подкрепя от: Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес; Българска асоциация за развитие на бизнес софтуер; Българска асоциация на заведенията (БАЗ); Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта и още 31 търговски дружества.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here