Битката за шума идващ от незаконната беседка в Брестовица

0
3140

За грубо нарушение на обществения ред в продължение на години на група мъже от Брестовица ни сигнализираха наши читатели. Мъжете превръщат незаконно поставена върху общинска собственост беседка в ресторант, който е без работно време и на свободно обслужване.

Честите среднощни празненства както на мъжете, така и на тинейджъри налагат тормоз над всички живеещи в близост, а заради несполуката за мирно решаване на казуса от родители в продължение на години, потърпевшите семейства са принудени да сигнализират за случая общината, която е собственик на парцела. Парцелът се оказва част от улица “Алеко Константинов“, като след асфалтиране на високата част на село Брестовица, много вероятно точно този участък да се превърне в кръстовище.

Опитите да се запази незаконния ресторант без работно време, въпреки мирните дискусии, ескалират до заплахи за саморазправа и в крайна сметка реакция от страна на властите. В последствие се оказва, че има входирани жалби в РУ Стамболийски от предишни години за шофиране в нетрезво състояние на лица напускащи същата беседка. След планувана акция за проверка на достоверността и уловен шофьор през юни 2023г., се констатира че неконтролируемият незаконен ресторант е причина за нарушаването на реда и сигурността.

Въпреки бавните процедури започнали още през месец май тази година, днес представители на общината заработиха предизборно и дойдоха да осведомят лично местните, че незаконната постройка е в процес на премахване, въпреки факта, че тази заповед е издадена още през месец Август и процедурата е в действие. По време на посещението бе също констатирано, че общинския имот е в изключително неогледно състояние и би следвало да се почисти в най-кратки срокове.
Освен малките деца, в ситуацията потърпевши се оказват и възрастни хора, които ползват мястото за отдих, когато е свободно, но те бяха обсипани с предизборни обещания за изграждане на детски парк, който ще осигури спокойствието и удобството както на децата, така и на възрастните в района.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here